torsdag den 18. juli 2013

Min morgenmad og hjemmebag!

Godmorgen! Jeg håber I allerede er oppe og godt igang med jeres dag, og selvfølgelig har fået et morgenmåltid med et højt proteinindhold ;)

Min morgenmad bestod af en "smoothie" med ½ banan og 1 dl. kernemælk samt et scoop vanilleproteinpulver! Det smagte kanon! Den der kernemælk giver den et lidt syrlig smag som jeg bare er helt vild med! Ved siden af fik jeg et lille stykke hjemmebagt rugbrød med ost på.


Normalt har vi faktisk slet ikke kernemælk i huset (men det har vi fremover), men jeg kedede mig så meget igår eftermiddags at jeg besluttede mig for at bage et rugbrød! Det har jeg aldrig prøvet før, og jeg har ikke gjort det fordi jeg synes det tog ALT for lang tid. Så skal man lave surdej, og så skal det stå natten over osv. osv. osv.... MEN! Så faldt jeg over en opskrift i en bog fra Vægtkonsulenterne (yes, jeg kan godt lide deres mad), som er lavet på kernemælk og som ikke skulle stå natten over :-) !

 

Rugbrød, 3 stk (i en liters forme)
½ l skummetmælk
½ l kernemælk
50 gr. gær
700 gr. grahamsmel
300 gr. rugmel
400 gr. af valgfrie frø
(Jeg brugte en trekornsblanding)
2 store tsk. salt
Som den opmærksomme læser ser, har jeg ændret en lille smule i opskriften

Bland de våde ingredienser sammen og sørg for at gæret er helt smeltet! Hæld melet i lidt efter lidt til dejen er jævn (for at være ærlig fik jeg faktisk ikke ALT mit mel i dejen). Put dem i 3 en-liters forme og bag i 2 timer ved 175 grader. Ovnen skal helst være forvarmet! 
Velbekomme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar